Over Lars Veenstra

Al vanaf achtjarige leeftijd ben ik gegrepen door de kracht van beeld en storytelling. Ik ging niet naar een klassieke filmschool, maar maakte in plaats daarvan tientallen honderden video's, experimenteerde erop los, begon met samenwerken, leerde wat niet en wél werkt, en ontwikkelde mijn eigen stijl. Het liefst sta ik achter of naast de camera, in contact met de mens. En het creatieve proces, zoeken naar de diepere laag in verhalen en sleutelen tot de puzzelstukjes op hun plek vallen geven me dagelijks veel energie.


Ik was finalist Online Storytelling bij de European Digital Communication Awards 2017 (met klant Össur), ging viral (1.3M views) met mijn korte film Thank you, Bicycle en maak al 10 jaar korte films, ads en documentaires voor klanten als Red Bull, WWF, Ghost Bikes en Amnesty International.

113

Bergen beklommen

41

Landen bezocht

3+ miljoen

Mensen bereikt

null

Een impressie van mijn werk:

Mijn missie

Het is mijn droom in een wereld te leven waarin iedereen zich vrij voelt om zichzelf te zijn en een zinvol en gelukkig leven leidt. Ik wil daarom verhalen vertellen van mensen die hun hart volgen, hun grenzen verleggen, en anderen inspireren om hetzelfde te doen. Zo geven we de bal door, one story at a time.


Want ik geloof dat het leven draait om zingeving en om de impact die we op anderen hebben. Om menselijke verbinding. En die verbinding kan alleen tot stand komen als we oprecht en authentiek zijn. Als we onze meest unieke eigenschappen erkennen én doorontwikkelen. Vanuit deze drive en overtuiging is, na 10 jaar lang films te hebben gemaakt voor ruim 120 bedrijven over de hele wereld, de Veenstra Film Academy ontstaan.


Met de academy wil ik jou als marketeer, fotograaf of (startende) filmmaker de kennis, skills en tools geven om betere verhalen te vertellen. Om je kijkers te verrassen, je merk met hen te verbinden, en je medemens te inspireren. Ik leer je van begin tot eind video's te maken die je publiek raken waar het ertoe doet: in hun hart.

Meer weten over het aanbod van de Academy?

Boek een gratis 30 min. gesprek met Lars